P'tit Yeti Nieuwsbrieven Archief

Wat is dit?

Hier is het archief van de P'tit Yeti Nieuwsbrieven beschikbaar op een makkelijk leesbaar pdf-formaat. Deze nieuwsbrieven worden maandelijks verstuurd sinds 2008. De totale flow ziet er zo uit:
  1. De nieuwsbrief wordt gemaild naar wie zich daarvoor opgegeven heeft. Dit gebeurt telkens aan het begin van de volgende maand. Bijvoorbeeld de nieuwsbrief over juni wordt begin juli verstuurd. Ik probeer dat voor de vijfde van de maand te doen, maar soms haal ik die deadline niet. In uitzonderlijke gevallen is er eens geen nieuwsbrief. Dit is telkens een mail met enkel tekst. Zeker als het een lange nieuwsbrief is, is het niet altijd zo gemakkelijk om dit op scherm te lezen.
  2. De nieuwsbrief wordt in het archief geplaatst. Dit gebeurt telkens een paar dagen na het verzenden. Inhoudelijk is het gewoon een copy-paste van wat rondgemaild werd. Eventueel corrigeer ik kleine foutjes die ik net na het verzenden nog opmerk.
  3. Van de nieuwsbrief wordt een printvriendelijke versie op pdf-formaat gemaakt. Deze vind je hieronder. Ik probeer dat binnen de maand na het verzenden te doen, maar het ritme is minder vast dan in de vorige stappen.
De nieuwsbrieven die hier staan hebben als tekst de eerder rondgemailde nieuwsbrieven. Deze tekst is aangevuld met foto's, soms een kaartje, een voetnoot ter verduidelijking... Hiermee ben ik begonnen in 2015. Voor de nieuwe nieuwsbrieven probeer ik het ritme aan te houden zoals hierboven weergegeven. Het volledige archief sinds 2008 hoop ik ooit eens op deze manier te verwerken. Hiervoor werk ik terug in de tijd. Ik begin dus met 2014 en zal hopelijk ooit eens eindigen met 2008. Hiervoor is geen timing voorzien. Fouten of verbeteringen die ik later ontdek of die me gemeld worden, pas ik aan zodat de nieuwsbrieven steeds actueel blijven. Dit kan gaan over schrijffouten, maar bijvoorbeeld ook eens een betere foto die iemand me bezorgd heeft of een flagrante fout in de inhoud. Indien je zelf een goede foto van mij hebt die ik hiervoor mag gebruiken, kan je me daar zeker plezier mee doen. Zeker wedstrijdfoto's zijn soms erg moeilijk te vinden.

Het archief

2015

Nieuwsbrief CoverSeptember 2015: Lakes Sky Ultra - Zwitserland - Noorwegen
Nieuwsbrief CoverAugustus 2015: IJsland - Glen Coe
Nieuwsbrief CoverJuli 2015: Ehunmilak - Dolomites Skyrace
Nieuwsbrief CoverJuni 2015: Trail de la Meuse - Dragon's Back Race - Rogaine
Nieuwsbrief CoverMei 2015: Oekraine - Juracime
Nieuwsbrief CoverApril 2015: HOCup - Lake District - Bouillonnante - Zwitserland
Nieuwsbrief CoverMaart 2015: Peak District - Barcelona Rogaining - Prealpi Bergamasche
Nieuwsbrief CoverFebruari 2015: Kameroen
Nieuwsbrief CoverJanuari 2015: Bratislava - Trail des Lucioles - Letland

Technische opmerkingen

Namen van plaatsen

De naam van steden, streken en zelfs landen is niet zo heel eenduidig als we soms zouden willen. Soms zijn verschillende schrijfwijzen in omloop of zelfs verschillende alternatieve namen of verandert de naam in de loop van de tijd. Ook verschillende geschriften kunnen voor onduidelijkheid zorgen. Soms heeft de keuze voor een bepaalde naam dan nog eens politieke implicaties waar we ons zeker niet altijd van bewust zijn. Mijn basisprincipe is om zoveel mogelijk de lokale naam te gebruiken. Hieronder zet ik een uitgebreidere lijst van principes die ik hanteer. Het gebruik van een bepaalde naam door mij houdt geen enkel politiek statement in. Mogelijk kan je er hier en daar wel een bepaalde sympathie in lezen. Ik streef eerder naar overeenkomst met de realiteit dan naar diplomatieke correctheid. Wanneer je van mening bent dat ik me niet aan deze principes zou gehouden hebben, mag je me dat altijd laten weten. Een woordje uitleg over historische of politieke connotaties is daarbij altijd welkom.

Namen van personen

Soms worden personen met een pseudoniem aangeduid. Als je de mens in kwestie kent weet je wel wie achter het pseudoniem schuil gaat. En als je de persoon in kwestie niet kent, maakt het toch niets uit of ik de echte naam of een pseudoniem gebruik. Binnen een nieuwsbrief gebruik ik consequent dezelfde benaming voor een persoon. Over de verschillende nieuwsbrieven heen kan het gebeuren dat ik eens wissel.